RIBIŠKA DRUŽINA MOZIRJE

Ribnik Gaj

Ribnik Gaj se nahaja ob ribiškem domu RD Mozirje, v neposredni bližini Savinjskega gaja.

V njem je dovoljen ribolov krapa in plenilcev (ščuka, smuč).

Poseljujejo ga krapi, amurji in ostali ciprinidi. Prisotni so plenilci (smuč in ščuka).
Ribolov ciprinidov se izvaja z beličarjenjem in vabami rastlinskega izvora. Ribolov plenilcev se izvaja z vijačenjem ali muharjenjem z umetnimi vabami (vobler, blestivka, potezanka). Priporočamo uporabo podmetalk in trnkov s stisneno zalustjo.

GPS koordinate: N 46 20.174, E 14 57.847
Ribolov je odprt od 1. januarja do 31. decembra.
Pri ribolovu priporočamo uporabo podmetalke in trnka brez zalusti oz. s stisnjeno zalustjo.
Ribolov je za goste dovoljen z dnevno ribolovnico.

image

Pravila ribolova

V revirju ribnik Gaj je dovoljen ribolov vseh vrst rib, ki naseljujejo ribnik. Lovi se na eno palico z obvezno uporabo podmetalke.
Krap in belice

Krapa je dovoljeno loviti vse leto. Ribolov je za goste dovoljen z dnevno ribolovnico. Dovoljen je uplen enega kosa krapa. Uplen krapa nad 5 kg je prepovedan, uporaba mrež čuvaric je prepovedana.

Image Description
Image Description
Ščuka

Ščuke je v ribniku dovoljeno loviti vse leto, razen v času lovopusta. Ribolov je dovoljen z umetno vabo (vobler, silikonska ribica, blestivka, potezanka). Ribolov je dovoljen z dnevno ribolovno dovolilnico. Upleniti je dovoljeno 1 kos. Veljajo lovne dobe in mere po Pravilniku o ribolovnem režimu v ribolovnih vodah.

Smuč

Smuča je v ribniku dovoljeno loviti vse leto, razen v času lovopusta. Ribolov je dovoljen z umetno vabo (vobler, silikonska ribica, blestivka, potezanka). Ribolov je dovoljen z dnevno ribolovno dovolilnico. Upleniti je dovoljeno 1 kos. Veljajo lovne dobe in mere po Pravilniku o ribolovnem režimu v ribolovnih vodah.

Image Description

Ribe v ribniku Gaj